Bu yazımda Linux Xubuntu dağıtımında Android Studio’nun nasıl kurulduğundan bahsedeceğim. Deb tabanlı diğer dağıtımlarda da aynı işlemleri uygulayabilirsiniz. Tabii Android Studio’nun çalışması için Java Development Kit’i (JDK) kurulu olması gerekiyor. JDK kurulumu için birkaç farklı yol mevcut, biz OpenJDK kurulumunu gerçekleştireceğiz. Terminal üzerinden aşağıdaki komutla hangi Java versiyonu yüklü olduğunu gördüm.
java -version
Eğer sizde yüklü değilse sırasıyla terminalde aşağıdaki işlemleri yapalım. Paketi depomuza ekleyeceğiz, paket listemizi güncelleyeceğiz ve Oracle JDK’i indirip kuracağız.
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java sudo apt-get update sudo apt-get install oracle-java8-installer oracle-java8-set-default
Buraya kadar JDK kurulumunu gerçekleştirdik, tekrar java -version komutuyla hangi versiyon yüklendiğini kontrol edebilirsiniz. JDK kurulumundan sonra Android Studio kurulumuna gelelim. Aynı şekilde paketi depomuza ekliyoruz, listeyi güncelliyoruz ve indirip kurulumu gerçekleştiriyoruz. Ardından da programı çalıştırabilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:paolorotolo/android-studio sudo apt-get update sudo apt-get install android-studio cd /opt/android-studio/bin/ ./studio.sh
Eğer paket üzerinden kurulum ile ilgili bir sorun yaşarsanız Zip dosyasını buradan indirerek kurabilirsiniz.
İndirdikten sonra ZIP dosyasını çıkarın. Çıkardığınız android-studio dizinine ve buradan bin dizinine girin. Bu dizinde studio.sh dosyasını çalıştırın.
Ayrıca 64 bit Ubuntu versiyonu kullanıyorsanız 32 bit için bazı kütüphaneleri yüklemeniz gerekecek. Terminal ekranından aşağıdaki komutu kullanarak yükleyebilirsiniz.
sudo apt-get install libc6:i386 libncurses5:i386 libstdc++6:i386 lib32z1 libbz2-1.0:i386
Buradan gerekli yüklemeleri yapacak ve program artık kullanıma hazır.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Pingback: Linux Dağıtımlarında Genymotion Kurulumu – Ferzender VARLİ
Pingback: SHA1 (Secure Hash Algorithm 1) | Ferzender VARLİ
Pingback: Linux Debian Tabanlı Programların Kurulması | Ferzender VARLİ
Pingback: Secure Hash Algorithm 1 (SHA1) | Ferzender VARLİ